The New York Times, ABD'nin Ukrayna askerleri için eğitim programını özellikle büyük manevralar ekleyerek genişletmeye karar verdiğini yazdı.

The New York Times'ta yer alan haberde, Pentagon'un ABD ordusunun Ukrayna askerleri için yürüttüğü eğitim programını genişlettiğini de yer verdi. Ayrıca Almanya'daki bir üste görevlendirdikleri kuvvetlerin sayısını iki kattan fazla artırmayı planladığı da haberde altı çizildi.

Yetkililer, Başkan Biden'ın bu hafta onayladığı genişletilmiş eğitim kapsamında ABD'li eğitmenlerin ayda 600 ila 800 Ukrayna askerini eğitmesine olanak tanıyacağını söylüyor.

Şimdi eğitim oranları ayda yaklaşık 300 asker. Savunma Bakanlığı istatistiklerine göre, Şubat ayının sonundan bu yana ABD, 3 bin 100 Ukrayna askerini topçu sistemleri gibi belirli silahların temel kullanımı konusunda eğitti.

Haberde, 2015'ten beri ABD'nin askeri eğitmenlerinin Ukrayna'nın batısındaki bir savaş eğitim merkezinde 27 binden fazla Ukrayna askerini eğittiğini belirtiyor.

The New York Times haberinde son olarak, Rusya özel operasyonunun başlamasından sonra ABD ve diğer ülkelerin Ukrayna ordusunu Almanya ve Polonya'da eğitmeye başladığına da yer verdi.