Nida Tunus (Tunus’un Çağrısı) Partisi Yüksek Seçim Komitesi Başkanı Rıza Şerafettin, 2019’un başında parti kongresi ile yaklaşan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri hakkında Middle East Eye’e konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesi gerçekleşecek olan genel kongrenin partinin vizyonunun yenilenmesi için önemli olduğunu söyleyen Rıza Şerafettin, Tunus’ta güvenin yeniden tesisi ve refahın artışı için yeni bir ekibe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Seçimler yaklaşırken umudunu koruduğunu ifade eden Rıza Şerafettin, birçok fırsat ve zamanı kaybetmelerine rağmen Tunusluların beklentilerini karşılayacak hedeflerinin olduğunu belirterek, “Nida Tunus, Nahda karşısında tek dengeleyici parti ve ulusal gerekliliktir.” dedi.

“İnsanlar artık geleceğe inanmıyor, finansal ve sosyal problemler üst düzeyde, yöneticilerimiz de dâhil herkes ülkeyi terk etmek istiyor. Tüm bunlara rağmen potansiyelimiz var, birçok şeyi başarabiliriz. Ülkemiz bu sorunları çözebilir.” ifadelerini kullanan Şerafettin, “Birçok hayal kırıklığı ve suçlama var. Fakat Nida’nın ideolojisi ve etkisi devam ediyor.” diye konuştu.

2012 yılında kurulan Nida Tunus, 2014 yılında parlamento seçimlerini kazandı. Bünyesinde sol eğilimli laikler, liberaller, işçi sendikaları üyeleri ve Bin Ali döneminde görev almış birçok siyasiyi barındıran Nida Tunus’un kurucu lideri El-Beci Kaid es-Sibsi 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tunus cumhurbaşkanı seçildi.