Zirvede öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Rusya - Ukrayna Savaşı
  • NATO'nun yeni Stratejik Konsept belgesi
  • İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvuruları
  • İttifakın doğu kanadının güçlendirilmesi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi öncesi, IFEMA fuar alanını gezdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO Liderler Zirvesi öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

İspanya Başbakanı Sanchez Basın Toplantısı Düzenledi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO Liderler Zirvesi öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İspanya Başbakanı Sanchez NATO Zirvesi öncesi kongre merkezini gezdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Perez, İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılan NATO Liderler Zirvesi öncesi IFEMA Kongre Merkezini gezdi.

2 BİN GAZETECİ

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ni takip etmek için çeşitli ülkelerden 2 binin üzerinde gazeteci akredite oldu. Zirveye 10 bin polis ve askerin görev yapacağı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "NATO Zirvesi"ne hareketi öncesi basın toplantısı düzenledi. Erdoğan:

"İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olacaklarsa, ittifakın 70 yıllık mensubu Türkiye'nin güvenlik endişelerini dikkate almak zorundadır. Bunun aksi düşünülemez"

ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'la telefon görüşmesinde iki ülke ilişkileri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesinde Türkiye-ABD ilişkileri, bölgesel konular ve NATO Zirvesi'ne dair değerlendirmelerde bulunuldu.