ABD Başkanı Donald Trump tarafından "Warp Speed" adı verilen aşı programının başına getirilen Müslüman Dr. Slaoui, Amerika’da kamuoyunun ilgi odağı oldu.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) gibi Amerikalı Müslüman sivil toplum örgütleri Slaoui’nin ABD’de böyle bir göreve getirilmesini memnuniyetle karşılarken sosyal medyadan da fazlasıyla destek geldi.

Sosyal medya platformlarında, Müslüman bir bilim adamının aşı programını yönetecek olması, Trump’ın Müslümanlarla ilişkilerini düzeltmesi için önemli bir adım olduğu yönünde yorumlandı.

Slaoui, aşı geliştirme çalışmalarında dünyadaki sayılı insanlardan biri

ABD Başkanı Trump geçtiğimiz cuma günü Beyaz Saray’da “Warp Speed” adlı aşı programının başına geçecek kişinin Slaoui olduğunu ifade etti ve Slaoui için, “Dünyaca ünlü, özel sektörde çalıştığı 10 yıl içinde 14 yeni aşı buluşuna yardımcı olmuş bir immünolojist. Aşıların formülasyonunda dünyanın en saygın adamlarından biri” cümlelerine yer verdi.

Böyle bir önemli programın başına getirilmekten onur duyduğunu söyleyen Slaoui, “Koronavirüse karşı yapılan aşı deneylerini incelediğimde, 2020 sonuna kadar yüzlerce milyon aşıyı dağıtmış olabileceğimize olan güvenim artıyor” dedi.

Fas asıllı Amerikalı Müslüman Dr. Moncef Slaoui kimdir?

Fas’ın Agadir bölgesinde hayata gelen Slaoui, kız kardeşini ateşli bir hastalık olan boğmaca yüzünden kaybetti. Kazablanka'da liseyi bitirdikten sonra, Belçika'da biyoloji bilimleri alanında okudu.

Daha sonra Harvard Tıp Fakültesi ve Tufts Üniversitesi Tıp Fakültesinde araştırmalarını sürdüren Slaoui, 100’den fazla uluslararası makalesi bulunmakta olup “AIDS Aşı Girişimi" isimli kuruluşun da yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.

Aşı çalışmalarında dünyanın önde gelen bilim adamlarından biri olan Slaoui, 30 yıl boyunca Londra merkezli ilaç firması GlazoSmithKline için çalıştıktan sonra 2017 yılında emekli oldu.