İş dünyasında olduğu kadar sosyal medyada da büyük etki sahibi olan Elon Musk’ın twitter paylaşımları da yakından takip ediliyor.

Elon Musk 96.8 milyon twitter takipçisiyle büyük kitlelere de ulaşabiliyor. Gönderileri ise çok farklı konuları içerebiliyor ve bu gönderilerinde hiçbir sınır tanımıyor.

Elon Musk’ın son dönemlerdeki twitleride zengin bazı ülkelerle ilgili. Geçtiğimiz ay Japonya ile ilgili twitte ülkenin nüfusunun giderek azaldığına dikkat çekmişti. Ülkedeki nüfus azalması yeni olmasa da oran olarak kaydı verici bir boyutta olduğu sayısal verilere yansıyor.

Musk, 7 Mayıs’ta attığı Twitinde, "Bu, doğum oranının ölüm oranını aşmasına neden olacak bir şey değişmezse, Japonya'nın varlığı sona erecek" dedi ve "Bu, dünya için büyük bir kayıp olur.” Ifadelerine yer verdi.

Şimdi teknoloji kralı başka bir büyük ülke hakkında alarm veriyor. O da Çin.

Musk, 6 Haziran'da Twitter'da "Çoğu insan hala Çin'in tek çocuk politikasına sahip olduğunu düşünüyor" diye yazdı.

Daha sonra çok endişe verici bir uyarı yayınladı.

"Mevcut doğum oranlarında Çin, her nesilde insanların yaklaşık %40'ını kaybedecek! Nüfus çöküyor.”

60 Yıl Sonra Nüfusun İlk Düşüşü

Musk, gönderisini desteklemek için, Çin nüfusunun 60 yıl önce patlak veren Büyük Kıtlık'tan bu yana ilk kez küçülmeye başladığını söyledi. Musk, bunun için de BBC’den bir link paylaşıyordu.

Linkte bilgi, Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun son rakamlarını veriyordu. Bu rakamlara göre Çin'in nüfusu 2021'de 1.41212 milyardan sadece milyara ulaştı.

Bu sadece 480.000'lik rekor bir artış, ancak 10 yıllık bir dönemde yaklaşık sekiz milyonluk bir nüfus artışı söz konusu. Yani geçmiş yıllara göre nüfus artış oranı çok düşük.

Şanghay Sosyal Bilimler Akademisi'nin öngörüleri de bu tehlikeli düşüşün beklenenden neredeyse 10 yıl önce gerçekleştiği yönünde.

Bu verilere bakıldığında Çin’de nüfus 2014 yılından bu yana azalma eğiliminde.

Sonuç olarak, tek çocuk politikası 2016'da kesin olarak terk edildi, ardından geçen yaz yerini potansiyel annelere yönelik mali teşvikleri katlayarak "üç çocuk politikası" aldı.