AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, "AK Parti ve Erdoğan'a muhalefet yapacağız diye şekilden şekle giren, eylemlerini ve söylemlerini Türkiye düşmanlığına kadar götürmekten imtina etmeyen muhalefet, kimyasal bir zehirlenme yaşıyor." dedi.

Subaşı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yarın 3 Kasım 2002 seçimlerinin 20. yıl dönümü olduğunu anımsattı.

AK Parti ailesi olarak 20 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çıktıkları yolda Türkiye'yi şaha kaldırmanın, çağ atlatmanın ve adeta milli bir devrim gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Subaşı, Erdoğan'ın, Türkiye Yüzyılı başlığıyla takdim ettiği gelecek vizyonu ve Togg organizasyonunun, milletin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Subaşı, bu sürecin, bazı kesimlerde hazımsızlık ve korku oluşturduğunu belirterek, "Aslı astarı olmayan iddialar ile gündem değiştirme yarışına giren muhalefet, vatandaştan aldığı tepkilerle güneşin balçıkla sıvanamayacağını, hakikatin algıyla gizlenemeyeceğini, hizmetlerin yalanla yok sayılamayacağını bir kez daha görmüş oldu. AK Parti ve Erdoğan'a muhalefet yapacağız diye şekilden şekle giren, eylemlerini ve söylemlerini Türkiye düşmanlığına kadar götürmekten imtina etmeyen muhalefet, kimyasal bir zehirlenme yaşıyor." sözlerini sarf etti.

AK Parti'li Subaşı, muhalefete küçük bir sürprizi olduğunu dile getirerek, kürsüye yerleştirdiği üstü örtülü heykelciğin örtüsünü açtı. Subaşı, "Artık herkes biliyor ki onlar 'hizmet' deyince heykel yapmayı, 'vizyon' deyince heykel açmayı anlarlar." ifadesini kullandı.