Mısır halkı uzun zamandır sadece ekonomik değil aynı zamanda ülkede Sisi'ye muhalif olan her kesimin de büyük bir baskı altında tutulduğu bir ortamda yaşıyor. Ülkede hakim olan korku havası büyük güçlükler yaşayan Mısır halkını daha büyük bir bunalım eşeğine itiyor.

Mısır makamları, darbenin lideri Abdülfettah El- Sisi tarafından ilan edilen ulusal diyaloğun başlatılmasına karşın, muhalefet partilerinin üyelerine karşı bir operasyon daha başlattı.

Anayasa Partisi Genel Başkanı ve Ghad Al-Thavra Partisi Genel Başkanı'nın eski eşi Ayman Nur'un oğullarının evleri yetkililer tarafından mühürlendi. Bu süreç yaşanırken 100 kişini Mısırlı güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü haberlerinin yayıldı. Bu haber karşısında Mısır İçişleri Bakanlığı, resmi Facebook sayfasından yaptığı kısa açıklamada, "Taraflardan birinin evine el konuldu. 100 kişinin öldüğü iddiasıyla ilgili ortalıkta dolaşan haberlerin aslı yoktur. Yurt dışına kaçan ve 'terör örgütü' İhvan ile bağlantılı düşman unsurlardan birinin karargâhlarından biri olan söz konusu eve, adli kararın uygulanması çerçevesinde el konuldu." denildi.

İki hafta önce bir Mısır mahkemesi Ayman Nur'u en son terörizm listesine 81 hukukçu, siyasi aktivist, medya çalışanı ve yurtdışındaki muhalefet figürlerinden oluşan bir listeye dahil etti.

Muhafazakar Parti, güvenlik güçlerinin yaptıkları tutuklamalar sonrası kişilere günlerce ulaşılamadığını belirtti. Mısır hapishanelerinde binlerce kişi broşür bulundurmak gibi kayda alınamayacak suçalamalarla karşı karşıya kalabiliyor.

Mısır'da gerçekeleşen tutuklamaların mağdurlarından biri de Abdel Hadi. Hadi Facebook sayfasında şunları yazdı: "Bir ay önce broşür bulundurma suçlamasıyla Nasr Şehir Mahkemesi huzuruna çıktım Böyle bir suçlamanın bana mahkemede yöneltilmesine ise şaşırdım."