Mısır Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği'nin Barış Pınarı Harekatı'nı kınamasını sağlayan diplomatik girişimlerinin ardından ABD'nin mevcut yaptırımları ve yeni yaptırım planlarıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Türkiye'nin saldırılarının açıkça reddedilmesinden memnuniyet duyulduğu ifade edildi.

“Mısır, ABD Başkanı Donald Trump’ın son gelişmeler ışığında Suriye topraklarına yönelik devam eden Türkiye saldırılarının açıkça reddedildiğini gösteren tavrını ve Türk rejimine uygulanan ön yaptırımları memnuniyetle karşılıyor”

Türkiye Cumhuriyeti yönetimi için 'Türk rejimi' ifadelerinin yer aldığı açıklama, Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik yaptırımları imzalayacağını açıklamasının ardından yapıldı. ABD Hazine Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptırım listesine alındığını duyurmuştu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü operasyonları durdurup ateşkes ilan etmemesi halinde yeni yaptırımlar geleceğini belirtmişti.