Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın katılımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen üçlü zirve sona erdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mısır, Filistin ve Ürdün liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilen üçlü zirvede Filistin topraklarındaki son gelişmelerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel meseleler masaya yatırıldı.

Üçlü zirvenin akabinde yayınlanan açıklamada, liderlerin, Filistin’in meşru haklarının korunması, iki devletli çözüme dayalı kapsamlı, adil ve kalıcı bir barışa yönelik ortak çabaların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldığı bilgisine yer verildi.

Filistin halkının “kardeş halk” olarak nitelendirildiği açıklamada, uluslararası toplum tarafından Filistin halkının meşru haklarının korunması, Filistin meselesinin iki devletli siyasi çözüme yönelik etkili ve ciddi müzakerelerin yeniden başlatılması için çabaların birleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

Öte yandan İsrail’in, Filistin topraklarına el koyması, Filistin halkını göçe zorlaması ve evleri yıkması gibi iki devletli çözümü ve barışa ulaşma şansını baltalayan tüm tek taraflı yasadışı faaliyetlerine son vermesi gerektiği belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ayrıca, Filistin meselesinin siyasi çözümüne yönelik Filistin Devlet Başkanı Abbas’ın tüm girişimlerini destekleyeceklerinin altını çizdi.

Taraflar ayrıca, Filistin halkının haklarının korunması, siyasi çözüme yönelik müzakerelerin yeniden başlatılması kapsamında Mısır, Ürdün ve Filistin arasındaki mevcut koordinasyonun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.