Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kök Sarayı'nda yapılan anlaşmaların imza töreni sonrasında ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini "tarihi bir görüşme" olarak nitelendiren Mirziyoyev, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısının da başarıyla tamamlandığını belirtti.

Mirziyoyev, "Günümüzde Türkiye, büyük başarılar elde ederek uluslararası arenada öncü ülkeler arasında layık bir şekilde yer alıyor. Türk halkının yakın dostu olarak bizler, Türkiye’nin elde etmekte olduğu bu başarılarından çok mutlu oluyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Özbekistan'ın Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesiştiği bir noktada yer aldığını hatırlatan Mirziyoyev, "Günümüzde, Türk kardeşlerimiz bizden bin kilometrelerce uzakta yaşıyor olsalar da bizlerin dilimiz ve kalbimiz çok yakın. Bizlerin tarihi köklerimiz bir, günümüzdeki arzu-isteklerimiz de aynı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan'a ziyaretinin iş birliğinin geliştirilmesi için yeni ve yüksek imkanlar sağlayacağını belirten Mirziyoyev, "Ata yurdunuzun kapıları siz ekselansları ve tüm Türk kardeşlerimiz için her zaman açıktır" açıklamasını yaptı.