Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah Sevim, partisinin Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı içerisinde yer almasını eleştirdi.

Parti Sözcüsü ve Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın ise konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, partisinin durduğu yeri hem teşkilat mensuplarının hem de toplumun diğer kesimlerinin bildiğini ve takdir ettiğini öne sürdü.

Kanal 42’de yayınlanan Kulis İstanbul programına konuk olan Sevim, 2023’de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve partiler arasındaki ittifak görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi’nin Millet İttifakı içerisinde yer almasını eleştiren Genel İdare Kurulu Üyesi Sevim, “İlla ki bir ittifakın içerisinde olacaksak bunun üçüncü bir ittifak olması gerek” dedi.

TÜRKİYE İÇİN EN DOĞRU KARAR

Parti tabanının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile yürütülen müzakerelerden rahatsız olduğunu dile getiren Sevim, söz konusu kanaatini defalarca Genel İdare Kurulu’nda paylaştığını belirtti.

Saadet Partisi liderliğinde üçüncü bir ittifakın kurulabileceğini ifade eden Genel İdare Kurulu Üyesi Sevim, “Bu hem ülkemiz hem de partimiz açısından en doğru karar olacaktır” dedi.

Sevim, parti yönetiminin 2023’e giden yolda nerede konumlanması gerektiğini net olarak belirlemesi gerektiğini söyledi. Sevim, “Hem ülkemizin menfaatini hem de partimizin geleceğini düşünerek karar vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Sevim’in konuşmalarının gündeme düşmesinin ardından konuyla ilgili olarak Saadet Partisi’nden açıklama geldi.

Parti Sözcüsü ve Genel İdare Kurulu Üyesi Birol Aydın, partinin istişare ve karar mekanizmalarının nasıl işlediğinin son derece açık ve net olduğunu belirterek, sosyal medyada yapılan paylaşımların bu mekanizmaya dahil olmadığını belirtti.

Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Mihnet ile yetirdiğimiz gülleri üç beş kendi bilmeze yoldurmayacağız! Allah’ın izniyle, milletimizin gönül bahçesinde bu güller tomurcuklanmaya ve açmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin durduğu yeri ise hem teşkilat mensuplarının hem de toplumun bildiğini ve takdir ettiğini öne süren Aydın, “Yarım asırı aşkın tertemiz mazimiz göstermiştir ki; bu anlamlı ve değerli duruşumuzu birileri hemen anlar, birileri yıllar sonra, maalesef bazıları ise hiçbir zaman… Kimileri işine geldiği gibi anlar, Kimileri de işine gelmediği için anlamaz veya bilerek anlamazlıktan gelir” dedi.

MUHALEFET LİDERLERİ BULUŞTU

AK Parti’ye karşı kurulacak ittifakta yer alması planlanan 6 muhalefet partisi lideri 12 Şubat’ta akşam yemeğinde bir araya gelmişti. Görüşmeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran CHP'li Kaftancıoğlu, “Rant ortaklığı değil, ilke ortaklığı” ifadelerini kullanmıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) haricindeki muhalefet partileri, güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerinin ardından liderler düzeyinde ilk toplantısını yapmış ve Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmişti.