Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimcilerin önceki hafta Kudüs'te düzenlediği provokatif ‘bayrak yürüyüşü’nün ardından bölgede artan gerginlik devam ediyor.

İslami liderler ve gruplar, Filistin’de kutsal mescide yapılan baskınlar ve baskılara karşı çıkmak için Cuma namazları ve diğer ibadetler için toplanılması çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa Vaizi ve Kudüs'teki Yüksek İslam Şurası Başkanı Şeyh İkrima Sabri, Müslümanlara yaptığı çağrıda, Mescid-i Aksa'nın sahipsiz bırakılmamasını istedi.

İslam Şurası Başkanı Sabri, “Mescid-i Aksa'nın gerçek sahipleri olarak, Cuma namazına katılımı artırmak işgale ve yerleşimcilere tarihimiz adına mesaj vermek açısından çok önemli” dedi.

Aşırılık yanlısı Yahudi gruplar, “Tevrat'ın Vahiy Bayramı” olarak kabul ettikleri önümüzdeki pazar ve pazartesi günleri Mescid-i Aksa'ya büyük çaplı akınlar yapılması çağrısında bulunmuştu.

Yahudi gruplar, bayramlarını iki gün içinde Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve çevresinde düzenledikleri Talmud okuma etkinlikleriyle geçiriyorlar.