DW Türkçe’de yer alan habere göre Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador'un partisi Ulusal Yenilenme Hareketi (Morena), Twitter, Facebook gibi sosyal medya şirketlerine bir dizi düzenleme getiren bir yasa tasarısı hazırladı.

Pazartesi günü Obrador'un partisinin önerdiği yasa, sosyal medya şirketlerinin kullanıcıların "ifade özgürlüğünü engellemeleri" durumunda 4.4 milyon dolar ceza ödemelerini öngörüyor.

Yasanın sadece ve sadece Facebook, Twitter, Instagram, TikTok ve YouTube gibi Meksika'da bir milyonun üzerinde kullanıcısı olan platformlar için geçerli olacağı belirtildi.

Yasa tasarısı, hesabı engellenen veya kapatılan kullanıcıların kararın iptali için başvuru yapabilmelerini öngörüyor. Bu başvuruların önce sosyal medya şirketlerinin komisyonlarına gitmesi planlanıyor. Komisyonların, askıda olan hesapları kontrol edip, kararı onaylamak ya da geri almak için 24 saatleri bulunacak. Bu aşamanın ardından kullanıcılar ülkedeki telekomünikasyon düzenleyicilerine, karardan memnun kalmadıkları durumda ise kararın iptali için Meksika mahkemelerine başvurabilecek.