Kuleba, çevrim içi düzenlediği basın toplantısında, bugün tüm dünyanın Ukrayna’nın yanında olduğunu belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski’nin ülkesindeki Rus ordusuna karşı yabancıların da savaşabilmeleri için fırsat oluşturduğunu hatırlatan Kuleba, “Gelen talepler değerlendiriliyor. Dünyanın özgür insanlarının harekete geçmesi şaşırtıcı. Şu anda 52 ülkeden deneyimli gaziler ve gönüllüler bize geliyor. Bu onların arzusudur. Biz onları tutmadık ve hiçbir şekilde teşvik etmiyoruz. Bu sadece iyiliğin yanında savaşmak isteyenlerin istekleri.” dedi.

Kuleba, Ukrayna’yı savunmak için yabancılardan gelen toplam başvuru sayısının 20 bine yaklaştığını belirtti.

“AB VE G7’DEN YENİ YAPTIRIMLAR BEKLENİYOR”

Gelecek hafta Avrupa Birliği (AB) ile G7 ülkelerinden Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar beklediklerini ifade eden Kuleba, “Yaptırım baskısı sürdürülmeli. Önümüzdeki hafta yeni yaptırımlar kabul edilmelidir. Biz buna zorlayacağız.” diye konuştu.

Kuleba, Ukrayna’nın AB üyeliğine de değinerek, “Yurt dışında yaşayan veya geçici olarak orada kalan her bir Ukraynalıyı, diaspora üyelerini ülkemizin AB’ye erken katılımını desteklemek için Birliğe üye tüm ülkelerde harekete geçmeye ve güçlü halk etkinlikleri düzenlemeye çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.