İşgal altındaki Kudüs’te gecesi düzenlenen ve 7 Yahudi yerleşimcinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı saldırının faili Hayri Alkam'ın yerleşimci kadın ile diyaloğu ortaya çıktı.

Yerel basına konuşan yerleşimci kadın, operasyonda Alkam ile karşılaştığını dile getirerek Alkam’a “lütfen bana dokunma" dediğini söyledi. Yerleşimci kadın, Alkam'ın ise "biz kadınları öldürmeyiz" dediğini ifade etti.

Alkam'ın amcası Şerhabil Alkam'ın Kudüs'teki Tur Mahallesi sakinlerinden olan Alkam'ın dedesinin, 1998'de bir Yahudi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Amca Alkam, yeğeninin, uzaktan akrabası olduğu 17 yaşındaki Muhammed Ali'nin, İsrail güçlerinin 25 Ocak'ta Şuafat Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında öldürülmesinin intikamını almak için bu saldırıyı düzenlediğini vurgulamıştı.

🗣 Kudüs Operasyonu'nun gerçekleştiği esnada Hayri Alkam ile karşılaşan yerleşimci kadın, Alkam'a "lütfen bana dokunma" dediğini Alkam'ın ise "biz kadınları öldürmeyiz" dediğini ifade etti. pic.twitter.com/FL5ksfzppd

— Islamist Agenda (@islamistagenda) January 29, 2023 ">http://