Kosova polisi, Şubat 2022’nin başında “Okul Güvenliği 2022” kod adlı bir operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında, Ferizovik şehrinde sivil giyimli bölge müfettişleri tarafından diğer polis birimlerinden de destek alınarak yapılan okul yakınlarında çok sayıda öğrencide üst araması yapıldı.

Ayrıca, bazı binalara evler ve ilgili mekanlara baskın düzenlenerek, aramalar yapıldı. Aramalarda çok sayıda silah ele geçirildi.

Aramalarda 5 tabanca, 2 yarı otomatik uzun namlulu silah, mühimmat, lise öğrencilerinde 40 adet bıçak, 10 adet metal boks, 6 adet esrar öğütme değirmeni, 4 adet metal çubuk, 1 adet elektro şok gibi silahlara polis tarafından ele geçirildi

Gözaltına alınan 40 kişi uyuşturucu kullandığı şüphesiyle hakkında Ferizovik Savcılık ve Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Ayrıca 20 kişi de uyuşturucu sattığı şüphesiyle gözaltına alınarak karakola götürülerek, haklarında Ferizovik Temel Savcılığı’na dava açıldı.

Okulların çevresinde ve içinde olumsuz olayları önlemek ve bunlarla mücadele etmek amacıyla, öğrenme sürecinin başlamasıyla birlikte Eylül 2022’den itibaren polisin eylemi diğer aşamalarda da devam edecek.