14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun aday olması 6’lı masa ortaklarından Saadet Partisi'nde huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına Saadet Partisi'nin içindeki Haymana Mutabakatı'nın ardından bir tepki de partinin Eski Genel Başkan Yardımcısı İlyasTongüç'ten geldi.

Kılıçdaroğlu ve 6’lı masayı sert bir dille eleştiren Tongüç, şu açıklamayı yaptı:

“Millî Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Parti Genel Merkez yönetiminde artık çözüm kalmamıştır. Bu iş, tabanı oluşturan samimi, gayretli, cefakâr, çileli Millî Görüşçü kardeşlerimizin omuzlarındadır. Şu an da partinin girdiği ittifakın hareketimize, partiye ve millete fayda getirmeyeceği açıktır. Ne olacağını istişare etmeden bir oldubittiye getirilip dayatılan ittifakı ve çıkardığı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu şartlarda desteklememiz düşünülemez. Millet İttifakı’nın 30 Ocak 2023 tarihinde imzaladığı “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”, Millî Görüş prensiplerine uymayan fakat Saadet Partisi’nin de imza koyduğu protokolün bugüne kadar Millî Görüş’ün ortaya koyduğu söylemlerini, prensiplerini, temel esaslarını hiçe saymıştır. Bu böyle gitmez. Tarihi sorumluluk çerçevesinde bu yaşananları siz kıymetli Milli Görüşçü kardeşlerime aktarmayı bir vazife görüyorum. İnşallah 85 milyon milletimiz olarak birlikte Millî Görüş’ün ortaya koyduğu hedeflere ulaşacağız.”

Haymana Mutabakatı Heyeti de Kılıçdaroğlu'na karşı!

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi'nin içindekiHaymana Mutabakatı Heyeti de Kılıçdarağlu'nun adaylığına karşı bir bildiri yayınlamıştı.

Haymana Mutabakatı Heyeti Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Yaşar, bildiride Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tanımadıklarını ilan ederek "Saadet Partisi yönetimi, davasına ihanet etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.