Katarlı yetkililer, Gazze'nin Yeniden İmarı Komisyonu Başkanı Büyükelçi Muhammed El-Imadi’nin Gazze Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi'yle bir anlaşma imzaladı.

Gazze'nin Yeniden İmarı Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Katarlı Büyükelçi El-Imadi’nin Gazze Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi Temsilcisi Velid Selman ve Elektrik Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Ubeyd ile anlaşma imzaladığı bildirildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin tek elektrik üretim santralinin faaliyetlerine devam edebilmesi için gerekli olan doğal gazın temin edilmesi için Katar'ın garanti sağladığı kaydedildi.

60 MİLYON DOLARLIK GAZ HATTI

Söz konusu anlaşma üzerine Gazze'de bir tören gerçekleştiren Katarlı heyet, elektrik krizi konusundaki son durum ve bu krizin sonlandırılması için sunulan çözümler üzerinde değerlendirmeler yaptı.

Öte yandan Katar Gaz Dağıtım Şirketi'nin de Gazze sınırına 60 milyon dolara mal olacak bir gaz hattı döşeyeceği belirtilirken, Gazze'deki Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi’nin de Gazze Şeridi'ndeki elektrik üretim santralinin doğal gazla çalışır sisteme dönüştürülme projesini üstleneceği kaydedildi.