Kassam Tugayları’nın yaptığı operasyonun yıl dönümünde konuşan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, 2019’da yapılan operasyonun perde arkasını açıkladı.

Kasım, ‘’Yaptığımız operasyon neticesinde Filistin direniş gruplarının İsrail’e karşı operasyonel gücünü kanıtladık.’’ dedi.

Kasım ayrıca artık savunmada kalan taraf olmayacaklarını belirterek, ‘’İsrail’e karşı yapacağımız operasyonlarda değişik taktikler uygulayarak harekete geçeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Direniş gruplarının istihbarat zekasının İsrail güvenlik servislerinin istihbarat zekasından daha fazla olduğunu belirten Kasım ‘’ Kassam’a sızmaya çalışan Mossad ajanlarının isim ve bilgilerini medyada yayınlayarak bunu kanıtladık.’’ dedi.

Keskin Kılıç Operasyonu'ndan sonra İsrail'in Gazze'deki direniş gruplarının hareketlerini daha da dikkatli izlemeye başladığını belirten Kasım Tel Aviv'in, Filistin'deki gruplara karşı yapacağı askeri harekatları tekrar gözden geçirdiğini söyledi.

45 FİLİSTİNLİYE ''CASUSLUKTAN'' GÖZALTI

İsrail özel kuvvetlerinin Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine sızmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, İsrail'e "casusluk" yaptığı iddia edilen 45 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Hamas'a bağlı İçişleri Bakanlığı internet sitesinde, casusluk yapan kişilerin itirafları ve İsrail ile nasıl irtibat kurduklarını ortaya koyan bir video yayımlandı. Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, Hamas'a bağlı El-Aksa televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçleri, kasım ayında Han Yunus kentinin doğusundaki güvenlik olayının ardından 45 Filistinli casusu gözaltına aldı. Söz konusu kişilerin soruşturması devam ediyor." dedi.

"Ajanlara verilecek tek bir mesaj var, ya teslim olup vatanlarına dönerler ya da adalet ve kanunlarla yüzleşirler." ifadesini kullanan Kassam Tugayları Sözcüsü, "İsrail halkımıza karşı suç işlemesine yardım edecek ajanlar bulmaya çalışıyor" diye konuştu.

''KESKİN KILIÇ'' OPERASYONU

İsrail’in özel birliklerinden bir grubun Gazze`ye sızma girişimine karşı Kassam Tugayları’nın müdahalede bulunması suretiyle sızma engellenerek karşı sızma operasyonu yapıldı.

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, “Keskin Kılıç” Operasyonu’nda direnişin işine yarayan birçok bilginin kendilerine ulaştığını söyledi.

Kassam Tugayları, direnişe bilgi sağlayan Filistin halkına teşekkür ederek, halkın sorumluluğunun farkında olduğunu ve kendisine güvenilebileceğini ispatladığını ifade etti.

El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, sosyal paylaşım sitelerimden yaptığı açıklamada, “Halkımız ve ümmetimizin özgür insanları “Keskin Kılıç” Operasyonu ile ilgili direnişe çok önemli bilgiler verdi ve o bilgilerden yararlandık” dedi.

Ebu Ubeyde, ulaşan bilgilerin İsrail'in başarısız operasyonunun ipuçlarını takip etmede kendilerine yardımcı olduğunu belirtti.

Filistin halkına teşekkür eden İzzeddin El-Kassam Tugayları, Filistin halkının direnişin gerçek destekçisi olduğunu söyledi.