ANKARA (AA) - Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, TEM Otoyolu'nun Babaeski-Havsa kavşakları 45-48. kilometrelerinde (Edirne istikameti) üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle otoyolun sol ve orta şeritleri trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer şeritten sağlanıyor.

İHH'nın, Sultanahmet Meydanı'nda Filistin için başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde sürüyor İHH'nın, Sultanahmet Meydanı'nda Filistin için başlattığı oturma eylemi üçüncü gününde sürüyor

Nazilli-Denizli yolunun 36. kilometresinde (Ortakçı mevkisi) köprü imalat çalışması sebebiyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Mengen-Yeniçağa yolunun 24. kilometresindeki heyelan dolayısıyla ulaşım Yeniçağa-Mengen istikametinden iki yönlü sürdürülüyor.

TAG Otoyolu'nun Narlı-Nurdağı kavşakları 17-21. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle Adana istikametinde şerit aktarımı yapılıyor. Bu bölgede ulaşım Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü devam ediyor.

Osmancık-Merzifon-Havza yolunun 57-61. kilometrelerindeki yapım çalışmaları sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü gerçekleştiriliyor.

Beşikdüzü-Trabzon yolunun 54. kilometresinde (Trabzon şehir geçişi Ganita mevkisi) drenaj sistemleri bakım ve onarım çalışması yapılıyor. Bu nedenle bölünmüş yolun Trabzon-Akçaabat istikametinde 21.00-01.00 saatlerinde ulaşım tek şeritten kontrollü sürdürülecek.

Konya-Antalya yolunun Demirkapı Tünelleri Konya-Antalya istikametindeki sağ tüpü bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla kapatıldı. Bu istikameti kullanan sürücüler servis yoluna yönlendiriliyor.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 60-63. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları sebebiyle İnegöl-Bozüyük istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Bozüyük-İnegöl istikametinden iki yönlü sağlanıyor.

Cide-Şenpazar-Ağlı yolunun 47-69. kilometrelerinde sel tahribatının onarımı, Kangal-Divriği yolunun 27-30. kilometrelerinde ise yapım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kontrollü izin veriliyor.