KanadaMüslüman gruplar, Toronto'da sabah namazı sırasında bir imamın saldırıya uğraması sonra artan endişelerini dile getiriyorlar.

Toronto İslam Vakfı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bir kişinin camiye girdiğini ve imama saldırarak sabah namazını bozduğunu ve cemaatin ise onu dışarı çıkartıp polisi aradığını aktarıyor.

Toronto İslam Vakfı yapılan saldırıyı kınarken polisin gerekli olan tüm araştırmayı yürütmesini bekliyor.

Toronto İslam Vakfı yaptığı resmi açıklamada, "Kalplerimiz derinden rahatsız ve bu sabah meydana gelen bir olaydan sonra topluluğumuzdaki birçok kişinin derin endişe duyduğunu biliyoruz. Ancak, bu olaya neyin yol açtığını değerlendirmek için yeterli bilgiye sahip olmadığımızı vurgulamalıyız." diyor.

Kanada Polisi saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili araştırmalarını sürdürdüklerini kaydetti ama henüz saldırgana belirgin bir suçlama yöneltilmedi.

Kanada'nın hem siyasetçilerden hem de medyadan onlarca yıldır Müslüman karşıtı söylemlere tanık olduğunu söylemişti.

İslamofobik ve Müslüman karşıtı saldırılar da son yıllarda arttı dünyada olduğu gibi Kanada'da da arttı. Ülkede yaşanan en kanlı saldırı 2017'de Quebec City camisinde beyaz bir Kanadalı adamın altı kişiyi vurarak öldürdüğü toplu katılmadı.