Bolu Dağı Tünel İşletme Şefliği’nde çalışan kara yolları işçilerini ziyarete giden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ziyareti esnasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Memur ve memur emeklisine gelen yüzde 2,5'lık zam ile ilgili yöneltilen bir soruya Ergün Atalay'ın verdiği yanıt 700 bin kamu işçisini çok sevindirdi.

Ergün Atalay'ın açıklamasına göre, memur ve memur emeklilerine verilen yüzde 2,5'lık zam 700 bin kamu işçisine de verilecek. Atalay, aynı oranda zam talebini Bağ-Kur ve işçi emeklisi için de yapacaklarını belirtti.

Konu ile ilgili taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümet yetkililerine ilettiklerini ifade eden Atalay, bu ek zammın yapılabilmesi için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını da sözlerine ekledi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay açıklamasını, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5'lik zam şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır. Memur, memur emeklisi ve kamu işçisinin alacağı yüzde 2,5'lik ilave zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerekiyor" cümleleriyle sonlandırdı.

İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 12 ZAM YAPILMIŞTI

Hükümet ve işçi konfederasyonları arasında yapılan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde 11 Ağustos 2021 tarihinde anlaşma sağlanmıştı. Anlaşmaya göre, kamu işçilerinin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltilmişti. Ayrıca, kamu işçilerinin aldıkları ücrete 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapılmıştı.