Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta yargı muhabirleriyle bir araya geldi.

Toplantıda, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin Türkiye hakkında hazırladığı raporların terör örgütlerinin iddialarını yansıttığını söyleyen Bakan Bozdağ, şöyle dedi:

"Ama maalesef mesela bazı raporlarda şunu yapıyorlar; terör örgütlerinin görüşlerini, raporlarına koyuyorlar. Sonra da 'Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı ile görüştük' diye rapora yazıyor. Ama rapora bir bakıyorsun, ya FETÖ'nün, ya PKK'nın, ya DHKP-C'nin görüşleri Avrupa'dan gelen rapora aynen yansımış.

Adalet Bakanı'nın görüşleri hiç yok. 'Görüştük' diye yazıyorlar; çünkü bizi sadece raporun meşruiyetini artırmak için kullanıyorlar. Ama adil, objektif bir şekilde maalesef Türkiye hakkında raporlar vermiyor. Ben şunu da söylüyorum; burada kameraların huzurunda, Türkiye hakkında verilecek bir raporu daha verilmeden ben size cümle söyleyebilecek hale geldiğimi söylerim.

Çünkü hangi yerden alıyorlar o metinleri biliyoruz. Alt alta koyup kopyala kes, yapıştır, birtakım kavramları değiştir; al sana rapor. O zaman bize karşı objektif davranmalılar. Biz hep diyoruz ki, 'Bize karşı objektif davranın', yani terör örgütlerinin görüşlerinin altına birtakım uluslararası örgütlerin mührünü koyunca Türkiye onu kimden geldiğini bilemeyecek bir ülke değildir. Biz bunu görüyoruz ve muhataplarımıza da bunu söylüyoruz."

İSVEÇ-FİNLANDİYA

NATO üyeliği için başvuru yapan İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütlerine yönelik tutumunun sorulması üzerine Bozdağ, Türkiye'nin bu iki ülkeden 33 FETÖ ve PKK mensubunun iadesini istediğini ancak taleplerine olumlu yanıt alınmadığını hatırlattı.

Bozdağ, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e hakaretlerde bulunulduğunu, PKK ve FETÖ'nün eylemler yaptığını, İsveç resmi makamlarının bazı terör örgütü üyeleriyle resmi dairelerde görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

"Terör örgütlerini koruyan, kollayan adeta bir kuluçka yuvası durumundalar." diyen Bozdağ, iki ülkeden Türkiye'ye ihanet eden, düşmanlık yapan terör örgütlerine desteklerini kesmelerinin ve bunu da resmiyete dökmelerinin açık şekilde istendiğini dile getirdi. Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hukuki anlamda maalesef ne Finlandiya'yla ne İsveç'le bugüne kadar herhangi bir yardımlaşmamız, dayanışmamız olmadı. Hiçbir talebimize olumlu cevap vermediler. Vereceklerini de şu an görünür gerçeklik göstermiyor. Geçen görüştüler, İbrahim Kalın başkanlığında... Silahları gösterdiklerinde, İsveç yapımı silahları, inanmıyorlar. 'Kim getirdi bunları?...' Ya bu silahların hepsi üzerindeki yazılar, markalar, işaretlerin hepsi orijinal İsveç malı. Buna rağmen kabul etmiyor.

Yani bu FETÖ'cü pilotlardan bomba atan parmak izi var, görüntüsü var hatırlarsanız, o da kabul etmedi, 'Ben bombalamadım' dedi. Şimdi fotoğrafın ortada, parmak izin ortada. Her şey ortada. Yani bunlarınki de biraz ona benziyor. Yani kabul etmiyor. 'O zaman inceleyelim...' Buyurun inceleyin. İncelediğinde de muhtemelen gene kabul etmeyecekler. Çünkü kabul ettiği zaman da ayrı sonuçları olacak. Silah, para, eğitim resmi yerlerde kabul, yani meşruiyet veriyorlar onlara ve her türlü desteği sonuna kadar veriyorlar."