Kudüs Strateji ve Güvenlik Enstitüsü'nden Türkiye uzmanı Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak, Salı günü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ülkeye olası bir ziyaretinin üzerinde çalışıldığını doğruladı.

Yanarocak, 'Türkiye ile “sahte” değil, gerçek bir normalleşmeye inandığını söyledi.

Yanarocak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ülkeye olası bir ziyaretinin üzerinde çalışıldığını doğruladı.

Duyuru, ilişkilerin normalleşmesine giden yolda potansiyel bir adım olarak ilgi uyandırırken, Kudüs Strateji ve Güvenlik Enstitüsü'nden Türkiye uzmanı Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak, İsrail'i bu yolda diğer bağlarından taviz vermemeye çağırdı.

Uzman, “Son yıllarda İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs ile önemli ilişkiler kurdu ve bu ilişkilerin Türkiye ile kırılgan bir normalleşme için feda edilmemesi gerektiğini düşünüyorum” diye uyardı.

“ANKARA İLE KURULAN İLİŞKİLERİN YÜZEYSEL OLMAMALI”

Ankara ile kurulan ilişkilerin yüzeysel olmaması gerektiğini vurgulayan Yanarocak, “Türkiye ile gerçek bir normalleşmeye inanıyorum - 'sahte' değil. 2016'da… 'sahte' bir normalleşmeye tanık olduk.” dedi.

"Türkiye Cumhurbaşkanı İsrail Cumhurbaşkanı’nı ağırlama arzusunda çok samimiyse, bunun çok önemli ve önemli bir adım olduğuna inanıyorum" diye i24NEWS'e konuşan Yanarocak, "Türkiye ile bu yakınlaşmanın zararına olmamalı" dedi.

Analist, ilişkileri normalleştirmek için Türkiye'nin Hamas'a olan yakınlığını azaltmaya çalışması gerektiğini belirtti.