İsrail'in Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği baskınlar şiddetini arttırmaya başladı. İsrail güçleri şafak vakti Mescid-i Aksa, Nablus, Al-Ain ve Şufuat kampını bastı. Baskınlar sonrası bölge bölge çatışmalar yaşandı.

YERLEŞİMCİLER SİLAHLI GÜÇLERLE MESCİD-İ AKSA'YI BASTI

Yahudi yerleşimciler silahlı güçlerin koruması altında bu sabah yine Mescid-i Aksa'yı bastı. Gerçekeleşen bu provakatif eylemde yerleşimcilerin Filistinlilere sözlü olarak sataştılar. Yerleşimciler kutsal mekanda ayin gerçekleştirdiler.

Resim

MESCİD-İ AKSA BİR KEZ DAHA BASILDI

İsrail güçleri sabah namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyenleri engelledi. İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa'nın tüm kapılarında yoğun şekilde önlem aldıkları ve girişlere kesinlikle izin verilmediği kaydedildi. Sabah namazını kılmak isteyenlerin ise sabah namazını kapılarda kıldıkları kaydedildi.

NABLUS ve AL-AİN'E ŞAFAK BASKINI

İsrail güçleri Nablus ve Al-Ain bölgelerine şafak baskını yaptı. Baskın sonrasında direniş grupları ile işgal kuvvetleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Yaşanan yoğun çatışmalar sonrası İsrail güçleri bölgeye takviye ekip gönderdi. İşgal güçleri, Nablus'un Kuzey bölgesinde bulunan ve ismi Abdul Rahman Akouba olduğu söylenen gencin evine baskın düzenelemek istemesi üzerine çatışmalar daha da yoğunlaştı.

Filistinli kaynaklar yapılan baskında sonucunda bir Filistinli gencin şarapnel parçasının kendisine isabet etmesi sonucu yaralandığını kaydetti.

ŞUFUAT KAMPINA BASKIN

Çok sayıda işgal gücü Kudüs'teki Şuafat mülteci kampına baskın düzenledi. Mahalleli ile çatışma çıktı, gençler araba lastiklerini yakarak işgalcilerin zırhlı araçlarına karşı koymaya çalıştı.

DİRENİŞÇİLER AVNİ HEFETZ'E KURŞUN YAĞDIRDI

İsrail'in baskınlarına karşılık Tulkarem'deki direnişçiler, bugün sabaha karşı "Avni Hefetz" yerleşim yerini kurşun yağmuruna tuttuklarını açıklayarak, güvenli bir şekilde bölgeden çekildiğini de bildirdi.