Wall and Settlement Resistance Authority tarafından hazırlanan bir rapora göre, Ekim ayında işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail işgal güçleri ve İsrailli yerleşimciler tarafından Filistinlilere yaklaşık 1.200 saldırı düzenlendi.

Saldırıların çoğu El Halil'da gerçekleşti, ardından Nablus ve ardından Ramallah geldi. Saldırıların doğası, şiddetli arazi gaspları, tutuklama kampanyaları, tarım arazilerine zarar verilmesi ve bedensel zararla içeriyor.

Wall and Settlement Resistance Authority tarafından hazırlanan raporda toplam 1.584 zeytin ağacının yasadışı Yahudi yerleşimciler tarafından zarar gördüğü ve kökünden söküldüğü biliniyor. İsrailli yerleşimciler, Filistinli çiftçiler üzerindeki zararı ve etkiyi en üst düzeye çıkarmak için, özellikle hasat mevsimi civarında, işgal altındaki topraklarda binlerce zeytin ağacını yıllar boyunca yok etmekten sorumlu.

Rapor ayrıca özellikle aşırı sağcılara, işgal makamları tarafından nadiren hesap sorulduğu belirtiliyor. Çoğu durumda Filistinlileri taciz eden ve onlara saldıran yerleşimcilere İsrail askerleri eşlik ederek onları korudukları belirtiliyor.

Geçen hafta BM Güvenlik Konseyi'ne konuşan Ortadoğu Barış Süreci özel koordinatörü Tor Wennesland, "ölümcül şiddetteki ani artışı"na dikkat çekerek 2022'nin Batı Şeria'daki Filistinliler için 2005'ten bu yana en ölümcül yıl olduğunu söyledi.