Bennett, İsrail Meclisinin Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi toplantısında ulusal güvenliklerine dair açıklamalarda bulundu.

Naftali Bennett, "İran, vekilleri ve uzantılarıyla İsrail'i tüm sınırlarında sürekli tehdit eden ahtapotun başıdır." dedi ve İsrail’in başlıca sorunlarından birinin İran olduğunu belirtti.

Başbakan Bennett, "gece gündüz İran'la ve İran'ın faaliyetleriyle uğraştıklarını" ifade ederek, "Artık sadece devamlı bir savunma ile kalmayıp devamlı bir hücum konseptine geçiyoruz." dedi.

Viyana'daki nükleer müzakereler konusunda "kesinlikle endişeli" olduklarını vugulayan İsrail Başbakanı, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İsrail anlaşmalara taraf değildir. İsrail, eğer herhangi bir anlaşma imzalanırsa, orada yazılacaklara bağlı değildir. İsrail, sınırsız ve kısıtlanamaz eylem özgürlüğünü her zaman ve her yerde koruyacaktır."

Avusturya’nın başkenti Viyana’da İran'a yönelik yaptırımları kaldırmak üzere başlatılan müzakerelere Almanya, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya ve dolaylı olarak ABD katılım sağlıyor.