Filistinli gençler, işgalci İsrail'in ihlallerini ve Batı Şeria'da yapılan hukuksuz Yahudi yerleşimlerini protesto etmek amacıyla Batı Şeria'nın farklı şehirlerinde bir araya geldi. İsrail askerleri, gösteriye katılan Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin El-Halil'de kullandığı gerçek mermi nedeniyle 29 yaşındaki bir Filistinli hayatını kaybetti. El-Halil Devlet Hastanesi yetkilileri ve görgü tanıkları da Şelale Caddesi ve Babu Zaviye bölgesinde başına gerçek mermi isabet eden Filistinli gencin hastaneye kaldırıldığı bilgisini doğruladı.

Ayrıca gösterilerde 3 Filistinlinin yaralandığı, onlarca kişinin de göz yaşartıcı gaz ve ses bombasından etkilendiği bilgisi verildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Nablus'un Karyut beldesinde meydana gelen olaylarda bir Filistinlinin gözüne ses bombasının şarapnel parçasının değmesi nedeniyle yaralandığı, onlarca kişinin de gazdan etkilendiği belirtildi.

Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi yetkilisi Abdullah Ebu Rahme'nin verdiği bilgiye göre Ramallah'ın Belin bölgesinde düzenlenen yürüyüşe işgalci İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda onlarca kişi gazdan etkilendi.