Benyamin Netenyahu'nun liderliğini yaptığı Likud partisinden Shlomo Karhi, Salı günü Tel Aviv Üniversitesi'nde bir kültürel etkinlik sırasında çok sayıda öğrencinin Filistin bayrağı sallamasının ardından, Yüksek Öğrenim Yasası'nda kampüslerde Filistin bayraklarının asılmasını yasaklayan bir değişiklik sundu.

Değişiklik aynı zamanda İran, Suriye ve Filistin Yönetimi gibi İsrail'in Ceza Kanunu'nda düşman olarak gördüğü devletlerin bayrak sallamasını da yasaklayor.

Karhi, kampüste Filistin bayrağı sallayan herhangi bir öğrencinin altı ay uzaklaştırma cezası almasını önerdi. Suçun tekrarı halinde ise akademik kurumdan ihraç edilecek ve diploma alma hakları iptal edilecek.

Ayrıca, yurt dışında eğitim gören öğrenciler, yasayı ihlal etmeleri halinde sertifikalarının Eğitim Bakanlığı tarafından 10 yıl boyunca tanındığını sistemden göremeyecekler ve dolayısıyla da kullanamayacaklar.

Karhi, İsrail Hayom gazetesine yaptığı açıklamada Tel Aviv Üniversitesi'nde Filistin bayrağı sallamanın "bir daha olmayacağını" söyledi.

Filistin bayrağına atıfta bulunarak, "İsrail'deki sorun çıkaranların akademik özgürlük adına Yahudi ve demokratik devletimizi yok etme arzusunu simgeleyen [Filistin Kurtuluş Örgütü] bayrağını dalgalandırması olgusu dünyadan silinmelidir" dedi.