İsrail geçtiğimiz günlerde Suriye’yi hedef alan saldırılarını arttırmıştı. Son olarak Suriye’nin başkenti Şam'da bulunan havaalanını vurmuş ve tüm uçuşlar iptal edilmişti. İsrail bu saldırısında sadece havaalanını değil orada İran’ın desteklediği milislere ait 3 silah deposunu vurmuştu.

İsrail bu saldırının ardından İran’a bölgeye modern silahlar göndermemesi konusunda uyarıda bulundu. İsrail, İran’ı durdurmak için de ülke içinde Devrim Muhafızlarına karşı suikast girişimlerini arttırmıştı. İran ise bunun karşılığı olarak İsrail vatandaşlarını hedef alacağını bildirmişti.

İsrail’in Suriye’deki Uluslararası Şam Havalimanını vurması Rusya tarafından sert tepkiyle karşılandı. Rusya Savunma Bakanlığı İsrail’in saldırısını kınayan ve eylemlerinden vazgeçmeye çağıran bir bildiri yayınladı. Ancak, İsrail havaalanını vurmadan önce Rus yetkililere de bilgi verdiğini ifade ediyor.

İsrailli bir kaynaktan edinilen bilgiye göre, Rusya ve İsrail arasındaki ilişkiler Ukrayna işgalinin başlamasından sonra kötüleşmeye başladı.

İsrail, Rusya’yı İran güçlerinin Suriye sınırını geçerek burada faaliyette bulunmasına karşı uyarıyor. Bu uyarılar ise iki ülke arasındaki gerginliğe neden oluyor.

İsrail, yaşanan olaylara tepki olarak ise Suriye’nin içlerinde daha fazla operasyon düzenleyeceğini açıklıyor. Bu düzenlenecek operasyonların en önemlisi ise Esed’ın saraylarını vuracağı yönündeki mesajı.

İsrail İran’dan Suriye’ye sivilhavayolu yada Lazkiye üzeriden silah gönderilmesinin durdurulmasını istiyor.