İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail'i ziyaret eden Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Alexander Schallenberg'in İsrail'i ziyaretinin düzenlenen saldırıların gölgesinde kaldığını söyleyen Lapid, "Arkadaşım Alexander; keşke bugün sizi, sizin gibi büyük bir İsrail dostuna yakışacak şekilde ağırlayabilseydim. Ancak aksine zor ve sancılı bir günde buluşuyoruz. Dün beş kişi bir terörist tarafından öldürüldü. Bu, bir hafta içinde aynı türde düzenlenen üçüncü saldırı" dedi.

Beni Barak şehrinde dün akşam düzenlenen saldırı sonrasında üst düzey güvenlik yetkilileriyle toplantı yaptıklarını hatırlatan Yair Lapid, "Alarm seviyemizi 'Duvarların Muhafızı Operasyonu'ndan (Mayıs 2021'de Gazze'ye karşı düzenlenen İsrail saldırıları) bu yana en yüksek seviyeye çıkarmaya ve sahadaki kuvvetlerimizi önemli ölçüde güçlendirmeye karar verdik" ifadesini kullandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, "Bugünkü toplantımız, bu hafta başında ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas ve Bahreyn Dışişleri Bakanları ile yapılan Necef Zirvesi'nde olduğu gibi teröre en iyi tepkidir" açıklamasını yaptı.

İSRAİL'DE SİLAHLI SALDIRI: 5 ÖLÜ

İsrail polisinin verdiği bilgiye göre, Tel Aviv'in doğusunda bulunan Beni Barak şehrinde silahlı saldırı düzenlendi. Yapılan ilk tespitlere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verilirken, açıklamada, "bir teröristin otomatik tüfekle sokakta sivillere ateş açtığı, ardından başka bir caddeye geçerek orada da sivilleri hedef aldığı" belirtildi.

Bölgeye çok sayıda güvenlik gücü ve sağlık ekibi sevk edilirken, saldırgan veya kurbanların kimliğiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Sadece, güvenlik güçlerinin saldırganı etkisiz hale getirdiği bilgisi paylaşıldı. Beni Barak şehrinde düzenlenen saldırı ile, son bir hafta içerisinde İsrail'de 3 kez silahlı saldırı düzenlendi.

İlk saldırı, 22 Mart tarihinde ülkenin güneyinde bulunan Birusseba şehrinde düzenlenmiş, bıçaklı saldırıda 4 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti.

İkinci saldırı ise 27 Mart tarihinde düzenlendi. İki saldırganın açtığı ateş nedeniyle 2 İsrail polisi öldü, 3 polis ise yaralandı. İsrail polislerinin hedef alındığı saldırıyı DEAŞ üstlendi.