İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin arttığına dikkat çekildi.

Ukrayna'da yaşayan İsrail vatandaşlarına "en kısa sürede" ülkeyi terk etme çağrısının tekrar yapıldığı açıklamada, yardıma ihtiyacı olan İsrail vatandaşlarına konsolosluk hizmeti verebilmek için Tel Aviv'den Kiev'e personel gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen farklı bir ekibin ise büyükelçiliği Kiev'den ülkenin batısında yer alan Lviv'e taşınması ihtimaline karşı hazırlık yapacağı bilgisi verildi.

ABD'DEN BÜYÜKELÇİLİK AÇIKLAMASI

Amerika Birleşik Devleteri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün yaptığı açıklamada, Ukrayna'da artan güvenlik kaygıları nedeniyle Kiev'de bulunan elçilik çalışanlarını geçici olarak Lviv şehrine taşımaya başladıklarını duyurdu.

Blinken konu ile ilgili olarak, "Rus güçlerinin sınıra dramatik şekilde yığınak yapması sebebiyle Kiev'deki elçilik operasyonlarımızı geçici olarak Lviv kentine taşıma sürecindeyiz" açıklamasını yaptı.

Büyükelçiliğin hizmetlerine Ukrayna'nın batısında bulunan Lviv şehrinde devam edeceğini belirten Antony Blinken, elçiliğin Ukrayna yönetimi ile temas halinde kalacağını vurguladı.

Rusya ile gerginliğin her geçen saniye daha da arttığını iddia eden Blinken, ülkesinin halen diplomatik süreçlerin işletilmesinden yana olduğunu belirtti.