Filistin'e bağlı işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde silahların da kullanıldığı olaylarda 64 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Batı Şeria'nın Kuzey Bölge Komutanı Albay Roi Zweig ve Yahudi yerleşimcilerin, açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Paylaşımda, Filistinlilerin Nablus kentindeki "Yusuf Makamı" olarak bilinen yere gece girmek üzereyken yüzlerce Yahudi'ye yoğun ateş açtığı öne sürüldü.

Ateşe İsrail ordusunun da karşılık verdiğine ilişkin aktarılan olayda yerleşimcilerden kaç kişinin ne şekilde yaralandığı bildirilmedi.

Yaşananların ardından tüm İsrailli sivillerin söz konusu yerden Nablus kentinin dışına tahliye edildiği kaydedildi.

Olayı takip eden AA muhabiri ise, İsrail ordusunun korumasındaki "Yusuf makamı" olarak bilinen Nablus'un doğu bölgesine Yahudi yerleşimcileri taşıyan otobüsler girince, Filistinli gençler de baskına karşı çıkarak engel olmaya çalıştığını, bu sırada Yusuf Makamı yakınlarındaki Amman Caddesi bölgesinde arbede yaşandığını aktardı.

Arbedede Filistinli gençler, araç lastiklerini ateşe verdi, İsrail ordusuna ait araçlara taş ve yanan şişe attı, askeri araçların önündeki caddeyi kapatmaya çalıştı. Buna karşılık İsrail güçleri ise gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz ve ses bombası attı.

- Filistin Kızılayı 64 Filistinlinin yaralandığını duyurdu

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre de olayda biri gerçek mermi, 16'sı plastik mermi, 47'si ise gazdan etkilenme ve yanık olmak üzere 64 Filistinli yaralandı.

Açıklamada, yaralılardan 5'inin tedavi için hastaneye nakledildiği, diğerlerine olay yerinde müdahale edildiği belirtildi.

Kızılay ekiplerinin, İsrail güçlerinin yoğun şekilde kullandığı gaz nedeniyle bölgede ikamet eden iki aileyi tahliye ettiği aktarıldı.

Yahudiler, Batı Şeria’nın Nablus kentinde bulunan "Yusuf Makamı"nda Hazreti Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişi olduğunu kaydederek, bu inancın doğru olamayacağını, kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor.