İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nda (KAN) yer alan habere göre, eşinin cep telefonu üzerinden İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad Başkanı David Barnea'nın bilgilerine ulaşılmasını araştırmak için özel bir ekip kuruldu.

İlk verilere göre, İran bağlantılı olduğu belirtilen internet kosanları, bir e-mail sağlayıcı sistemine sızarak Barnea'nın eşinin e-mailindeki bilgileri ele geçirdi.

Açık Eller isimli grubun Barnea'ya ait daha fazla bilgi paylaşabileceği belirtildi.

NAFTALİ BENNET BİLGİLER ESKİ DEMİŞTİ

İsrail'de yayın yapan Yediot Ahranot gazetesi, bahsedilen korsanların 17 Mart tarihinde sızdırılan belgelerin eski olduğunu söyleyen İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ofisinin yaptığı açıklamayı hatırlattı.

Yediot Ahranot, başbakanlık ofisinin "verilerin eski olduğu" yönündeki iddiaları anımsatarak, son paylaşılan bilgilerdeki bazı tarihlerin 2021'i gösterdiğinin altını çizdi.

İRAN'Dan SİBER MİSİLLEME İDDİASI

İsrail basını, İran'ın son dönemde İsrail'e yönelik siber saldırıları ve Erbil'deki bir merkeze İsrail'in faaliyette bulunduğu iddiasıyla füze saldırısı düzenlemesinin, İsrail'in İran'a ait bir insansız hava aracı (İHA) merkezini Şubat ayında vurmasına bağlıyor.

Basında yer alan iddialara göre, İsrail'e ait olan 6 silahlı insansız hava aracı (SİHA), Şubat ayında İran'ın Kirmanşah şehrinde bulunan bir İHA üssünü vurdu ve yüzlerce İHA'yı yok etti.

İran veya İsrail tarafından bu iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.