New York Times'ta yer alan bir analizde İran'a air Eagle 44 üssünün, İran Hava Kuvvetlerine destek sağlayacak olan ve bu yılın sonlarında gelmesi beklenen Su-35 filosuna ev sahipliği yapacağına yer verildi.

İran, bu ayın başlarında ilk yer altı hava kuvvetleri üssünün açılışını yaptı ve bu üssü bölgenin İsrail veya diğerlerinin herhangi bir olası saldırısına yanıt vermek için kullanılacağına vurgu yaptı.

New York Times'ta yer alan analizde ise İran'da "Eagle 44" adlı yer altı hava üssünden görüntüler alındığını ve bu üssün yapılan araştırmalar sonucundan gelişmiş Rus Sukhoi Su-35 savaş uçaklarına ev sahipliği yapmaya hazırlandığı bilgisi paylaşıldı. Bu bilgiye en büyük temel ise İran'ın yayınladığı tanıtım görüntüleri. Uydu görüntülerinde İran üssünde yer alan uçak modellerinden birinin Su-35'e ait olduğu gözlemleniyor ama bu sadece gerçek ölçülerde bir maket. Bu maketin amacı ise üsse ne kadar uçak sığdırlıabilceğini anlamak ve üssü gerekirse daha da geniletmek.

İran, daha önce Rusya'dan savaş uçakları almak istediğine dair bilgileri de paylaşmıştı. İran'ın bu uçakları barındıracağı Eagle 44 üssünün nerede olduğu konusunda bir bilgi paylaşmasa da New York Times'ın haberinde, üssün İran'ın güneyindeki Hürmüzgan Eyaletinde, önemli Hürmüz Boğazı'nın sadece 100 mil kuzeyindeki dağlık bir bölgede olduğu belirtildi.

Analizde İran'ın böyle gizli bir üssü ordusunda bulunan eski uçaklar için yapmayacağını bunu büyük bir olasılık ile Rusya'dan almayı planladığı su-35 uçakları için olduğuna yer verildi.

İran son yıllarda kritik askeri altyapısının çoğunu yeraltına taşıyor.