TAHRAN (AA) - İran, ülkenin kuzeyinde yer alan Erdebil eyaletinde 'devrim karşıtı hareketlerle bağlantılı ağın üyesi' 3 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre, Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Teşkilatı, yayımladığı açıklamada, Erdebil eyaletinde yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda suça karıştığı tespit edilen 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Haberde, “devrim karşıtı hareketlerle bağlantılı ağın üyesi” olmakla suçlanan kişilerin “ulusal güvenliğe karşı yıkıcı faaliyetlerde bulunmak amacıyla gruplar oluşturarak molotofkokteyli ile hükümet ve askeri tesislere zarar verip yangın çıkardığı” ileri sürüldü.

Söz konusu ağın, “yıkıcı eylemler planlamanın” yanı sıra “devrim karşıtı medyayla iletişim kurmaya başladığı” ve “sosyal medyada çok sayıda hesap oluşturarak kamuoyunu huzursuz etmek, yalan yaymak, isyancıları yönlendirmek” gibi başka suçlar da işlediği aktarıldı.

Gözaltına alınan kişilerin kimliği ve hangi gruplarla irtibatlı olduklarına ilişkin bilginin verilmediği haberde, detayların daha sonra açıklanacağı belirtildi.