İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Kuveytli mevkidaşı Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah, ikili ilişkiler ve bölgesel konuları görüştü.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Abdullahiyan, Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Mevkidaşının ramazan ayını tebrik eden Abdullahiyan, iki ülke ilişkilerinde son dönemde konsolosluk, sahil güvenlik ve hukuk birimleri konularında toplantılar yapıldığını hatırlatarak, "İran ve Kuveyt arasında ortak bir yüksek komisyon toplantısı düzenlemeye hazırız." açıklamasında bulundu.

Bölgesel alanda atılan adımlara değinen Abdullahiyan, "Suudi Arabistan ile ilişkiler normal seyrinde ilerliyor. Yakında Suudi mevkidaşımla görüşeceğiz ve büyükelçiliklerin faaliyetleri yeniden başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, İran'la Kuveyt arasında konsoloslukların açılması için gereken koordinasyonun ikili işbirliğini güçlendirmek için bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah'ın da İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmadan memnuniyet duyduklarını ve ilişkileri geliştirmek için istişarelerin sürdürülmesine vurgu yaptığı kaydedildi.