İngiltere’de muhalefet Johnson’ın istifasını istiyor.

İşçi Partisinin çağrısı üzerine yapılan oturuma kendisi yerine Haznedar Michael Ellis'i gönderen Johnson, tepki çekti.

İktidar Partisi koltuklarının çoğunun boş olduğu oturumda Ellis, muhalefet üyelerinin sorularını yanıtlamakta zorluk çekti.

Parti iddialarının bağımsız bir soruşturmada yürütüldüğünü belirten Ellis, bu sürecin tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Michael Ellis, Başbakan Johnson’ın istifa edip etmeyeceğine dair konuşmaktan çekindi.

İşçi Partisi lider yardımcısı Angela Rayner, Johnson'ın herhangi bir resmi programı olmamasına rağmen oturuma katılmadığının altını çizerek, "Medyadaki sırıtışları gibi yokluğu da çok şey söylüyor. Halk zaten kendi sonuçlarını çıkardı. (Johnson) Kaçabilir ama saklanamaz." dedi.

İşçi Partisi'nden Richard Burgon, "İnsanlar, Başbakan'ın halkı küçümseyen bir yalancı olduğuna inanıyor." diyerek, Johnson'a "Bir kez olsun kamu yararına davran ve şimdi istifa et." çağrısında bulundu.

PARTİ İDDİALARI

İngiltere'deki televizyon ağı ITV tarafından elde edilen bir elektronik postada, ülkede hane halkı dışında buluşmaların yasak olduğu 20 Mayıs 2020'de 100'den fazla Başbakanlık çalışanının Başbakanlık bahçesindeki bir partiye davet edildiği görülmüştü.

Elektronik postada, "Lütfen saat 18.00 itibarıyla bize katılın ve kendi içkinizi getirin" yazarken, davete aralarında Başbakan Johnson ve eşi Carrie Johnson'ın da olduğu 40 kişinin katıldığı öne sürülmüştü.

Johnson, daha önce 20 Mayıs 2020'de yapılan bir partiye katılıp katılmadığına dair soruları cevapsız bırakmıştı.

Başbakanlık bahçesinde 15 Mayıs 2020'de de ayrı bir etkinlik düzenlendiği ortaya çıkmış ve Başbakanlık personelinin 2020 Noel'i öncesinde de benzer şekilde eğlenceler düzenlendiği belirtilmişti.