İngiliz Hükümeti harcama otoritesi son raporunda, Savunma Bakanlığı'nın 2022-2032 döneminde ekipman tedarik planını karşılayabileceğini değerlendirse de Ukrayna savaşının ve Mart ayından bu yana yoğunlaşan enflasyonun neden olduğu "harcamalar üzerinde artan baskının etkisini" dikkate almıyor.

Birleşik Krallık Ulusal Denetim Ofisi’nin (NAO) ulaştığı belgelere göre, Savunma Bakanlığı, Challenger tanklarının yerini alması gereken Boxer tekerlekli zırhlı araçları satın almak için gereken fonun yalnızca bir kısmını tahsis etti.

Ulusal Yetkilendirme Görevlisi de, mevcut finansmanın geçen yılki durum tespitinde belirtilen kara filosunun gereksinimlerinin karşılanmasına izin vermediğini söylüyor.

Kapsamlı incelemenin Birleşik Krallık silahlı kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu güvenlik riskleri ve yeteneklerinin bir değerlendirmesini içerdiğini belirten NAO, ilk planların aksine, Savunma Bakanlığının gerekli 1305 yerine sadece 1016 Boxer araç için fon ayırdığını, ayrıca 75 M270 çoklu fırlatma roket sisteminden yalnızca 61'inin satın alınmasını finanse ettiğini kaydediyor.

NAO’ya göre, ayrıca daha "öldürücü, hayatta kalabilir ve dayanıklı" amfibi saldırı araçları sağlayan Gelecek Komando Kuvvetleri Deniz Piyadeleri modernizasyon programı yalnızca kısmi finansman aldı.

Maliyet baskısı artmaya devam ettiğini belirten NAO şefi Gareth Davis, Savunma Bakanlığı'nı imkanları ölçüsünde yaşamak ve karşılaştığı değişen zorluklara hızlı bir şekilde yanıt vermek için ihtiyaç duyduğu esnekliği korumak için öncelikler konusunda zor kararlar alması gerektiği konusunda uyardı.