Cumhuriyet Halk Partisi’nde ayrılarak (CHP) Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin en yakınındaki isim istifa etti.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partisindeki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Gerekçe olarak sağlık sorunlarına işaret eden İzmir Milletvekili Çelebi, “Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Mehmet Ali Çelebi, 23 Temmuz 1984'de Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı.

İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden 1'incilikle mezun olan Mehmet Ali Çelebi, Kara Harp Okulu'nu 4'üncülükle bitirip 2007 yılında Teğmen rütbesini aldı.

Sistem Mühendisi olarak mezun olan Çelebi, 1 senelik eğitimden sonra askeri helikopter pilotu oldu. Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.

Mehmet Ali Çelebi, Ergenekon Davası’nda tutuklanarak 41 ay cezaevinde yattı. Mehmet Ali Çelebi cezaevinde eşi Kezban Merey Çelebi'yle evlendi. Yaşadıklarını "Teğmen" adını verdiği kitapta kaleme alan Mehmet Ali Çelebi, CHP 35 ve 36.Kurultaylarında Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi.

Çelebi, 2021 yılının başında CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçmişti.