Geleceği günler öncesinden tahmin edilen ve uyarıları yapılmasına rağmen kar yağışına karşı yeterli önlemleri almayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlardan yardım istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) belediye başkanı seçilen İmamoğlu, kar yağışı sonrası kapanan yollar ve kaldırımlarda yaşanan olumsuzlukların önüne geçebilmek için ilçe belediyeleri adına, İstanbullulardan talepte bulundu.

HER KALDIRIMA ELEMAN TAHSİS EDEMEYİZ

Avrupa ülkelerinde pek çok insanın kendi evinin önünü temizlediğini belirten İmamoğlu, "Pek çok ülkede apartmanlar kendi kaldırımını kendi temizler. Dükkanının önünü dükkan sahibi temizler. Bu bir gelenek haline gelmiştir” diyerek vatandaşları sokağa davet etti.

İmamoğlu ayrıca evlerin, dükkanların ve kaldırımların temizlenmesi konusunda tüm vatandaşlardan dayanışma beklediğini ifade etti. İmamoğlu, “İlçe belediyeleri her kaldırıma bir eleman tahsis etse, eleman yetmez" dedi.

İBB YÖNETİMİNE SOSYAL MEDYADA TEPKİ OLUŞTU

Vatandaşlar CHP’li İBB’nin kar ile mücadelede sınıfta kaldığını belirterek, yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya hesabından duyurmaya çalıştı. Bazı bölgelerde 6 saattir mahsur kaldığını söyleyen insanlar yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda yüzbinlerce insanın mağdur olduğu görüldü.

Esenyurt’ta buz pistine dönen yolda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme aracı kontrolden çıkarak park halindeki araçlara çarptı.

İBB ARACI KAZA YAPTI, ŞOFÖR SARHOŞ ÇIKTI

Mevcut araçta kış lastiğinin olmadığı ve zincir de takılmadığı belirtilirken, yeni işe alınan şoförlerin operatörlük belgesi olmayan ve acemi kişiler oldukları iddia edildi.

İBB'ye ait kar küreme ve tuzlama aracı Kadıköy D-100 kara yolunda çalışma yaptığı sırada devrilirken, kazanın ardından trafik ekiplerince yapılan denetlemede şoför hakkında 48/5'ten, alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı.