İlmi Etüdler Derneği (İLEM) 20 yıllık tecrübesi ile 2002 yılından itibaren lisans öğrencileri için düzenlediği İLEM Eğitim Programının yeni dönem başvurularını almaya başladı. İstanbul'da lisans eğitimine devam eden 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin katılabildiği programda birinci kademe derslerinin çevrimiçi ortamda devam edeceği ifade edildi.

“Çağdaş dünyanın dinamiklerini anlamak isteyen ilim, düşünce ve kültür dünyamıza vizyon sunacak öğrenciler…” sloganıyla gerçekleşen duyuruda 2021 – 2022 yılı Eğitim Programına dair merak edilen birçok soruya cevap verilmiş oldu.

Ontoloji, ahlak, düşünce, felsefe, tarih ve siyaset problemleri ekseninde lisans öğrencileri için gerekli beceri, bakış açısı, eleştirel düşünme, müzakere ve çalışma disiplini sunmayı hedefleyen İLEM Eğitim Programı bilindiği gibi üç kademeden oluşuyor. Her kademe güz ve bahar dönemi olarak ikiye ayrılıyor. Buna göre ilk iki kademedeki öğrenciler; toplum, düşünce, ahlak, medeniyet ve siyaset bağlamında oluşturulan kademe derslerini ve okuma gruplarını takip edecekler.

Üçüncü kademede ise akademik ilgi alanları çerçevesinde açılan atölye çalışmasından birine katılarak, ilk iki kademede kazandıkları perspektif ve yazım becerileri ile bilimsel bir metin üretmeye başlayacaklar.

Beşeri ve sosyal bilimler alanında verilen kademe dersleri haftalık okumalarla da desteklenerek ilmi donanımın yanı sıra özgün biçimde grup çalışmalarına da imkan sağlıyor. Ayrıca program içerisinde yapılan gezi ve kamplar ile öğrencilere tartışma ve paylaşım imkanları da sağlıyor. Tüm bu sürecin sonunda programı başarı ile tamamlayan öğrenciler ise İLEM Eğitim Programından mezun oluyor.

Programa dair açıklamalarda bulunan İLEM Eğitim Komisyonu, küresel çapta devam eden Covid-19 salgını sebebi ile programın ilk kademesinin bu sene de çevrimiçi olarak gerçekleştirileceğini ancak ikinci kademe, atölye ve kitap tahlillerinin yüz yüze yapılacağı ifade edildi.