Dün İstanbul’da geleceği günler öncesinden tahmin edilen ve uyarıları yapılan kar yağışında ana arterlerin dahi kapanma noktasına geldiği trafiğin yüzde 90 yoğunluğa ulaştığı ve sosyal medyadan yardım çağrılarının yapıldığı bir gece yaşandı. İstanbul kara teslim oldu.

Meteoroloji’nin yaptığı hava tahminlerinde geleceğini söylediği kar fırtınası İstanbul’u felç etmiş durumda.

Vatandaşlar CHP’li İBB’nin kar ile mücadelede sınıfta kaldığını belirterek, yaşadıkları sıkıntıları sosyal medya hesabından duyurmaya çalıştı. Bazı bölgelerde 6 saattir mahsur kaldığını söyleyen insanlar yardım çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda yüzbinlerce insanın mağdur olduğu görüldü.

İBB’YE AİT KAR KÜREME ARACI ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Esenyurt’ta buz pistine dönen yolda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme aracı kontrolden çıkarak park halindeki araçlara çarptı.

Mevcut araçta kış lastiğinin olmadığı ve zincir de takılmadığı belirtilirken, yeni işe alınan şoförlerin operatörlük belgesi olmayan ve acemi kişiler oldukları iddia edildi.

İBB ARACI KAZA YAPTI ŞOFÖR SARHOŞ ÇIKTI

İBB'ye ait kar küreme ve tuzlama aracı Kadıköy D-100 kara yolunda çalışma yaptığı sırada devrilirken, kazanın ardından trafik ekiplerince yapılan denetlemede şoför hakkında 48/5'ten, alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı.

Kar küremesi gereken araçlar yollarda kaldı.

METRO VE METROBÜS DURAKLARINDA İZDİHAM YAŞANDI

Kara yoluyla gitmek istedikleri yerlere ulaşamayan ve metroyu tercih eden vatandaşlar ise istasyonlarda yoğunluk oluştururken bir istasyonda yürüyen merdivenle aşağı inen vatandaşlar, metro katında izdiham yaşadı.

Bazı vatandaşların, metro katında yer kalmadığını fark ederek yürüyen merdivende tersine yukarıya çıkmaya çalıştıkları görüldü. Yürüyen merdiven, vatandaşların uyarısıyla görevlilerce kapatıldı.

MARMARAY SEFERLERİ SABAHA KADAR ÜCRETSİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığa bağlı Marmaray seferlerinin sabaha kadar ücretsiz devam edeceğini açıkladı.

İÇİŞLERİ VE ULAŞTIRMA BAKANLARI İLE AFAD BAŞKANI İSTANBUL'A GİDİYOR

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Sezer’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a hareket ettiği bildirildi.

HAYAT FELÇ DURUMDA

İHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Gelen acil yardım talepleri üzerine İstanbul ekiplerimiz çalışma başlattılar bir kaç nokta dışında bizler de ulaşımda sıkıntılar yaşıyoruz. Birçok afet ve savaş bölgesinde çalışma yürüttük çok az yerde bu tarz sıkıntıları yaşadık. İstanbul’un bazı bölgelerinde hayat felç durumda” ifadelerini kullanarak İstanbul’un ve İstanbulluların yaşadığı sıkıntıyı belirtti.

ŞAFAK SEZER VİDEO PAYLAŞTI

Şafak Sezer, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı video paylaşımında, “İstoç kavşağındayız, Mahmutbey gişelerine yakın, yaklaşık 6 saattir yoldayız, çoluk çocuk bayanlar var. 6 saattir hiçbir şey kıpırdamıyor” söyleminde bulundu.

CAMİLER YOLDA KALANLARA KAPILARINI AÇTI

Arnavutköy’de başta Haraççı, Karlıbayır, Hadımköy, Ömerli, Boğazköy, Taşoluk, Arnavutköy Merkez ve Bolluca olmak üzere güzergah üzerindeki camilerde yaklaşık 1000 vatandaş misafir edildiği bildirildi.