Kuzey Avrupa monarşisinin ayrımcı (apartheid) devleti ile yeni bir “güvenlik işbirliği” anlaşması ilan etmesinden sonra varılabilecek tek makul sonuç bu: Hollanda çocukların katledilmesini ödüllendiriyor.

Hollanda'nın Tel Aviv Büyükelçisi Hans Docter, geçen hafta İsrail savunma bakanı Benny Gantz ile anlaşmayı imzaladı.

Hollanda savunma bakanlığına göre, iki ülkenin orduları arasında bir işbirliği sağlanacak.

Hollanda'nın İsrail'i sıkı sıkıya kucaklaması, yıllardır Güney Afrika'nın beyaz üstünlükçü rejimiyle yakın bağlar kurmasının bir tekrarı gibi görünüyor.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, 2014'te genelkurmay başkanı ve bu yılın başlarında da savunma bakanı olarak Gazze Şeridi'nde iki kez Filistinlilere yönelik büyük katliamlar gerçekleştirdi ve “Gazze'deki hiçbir kimse, bölge veya mahalle bundan muaf değildir” sözü verdi.

Sözünü tuttu: İsrail'in kasıtlı olarak konut binalarını hedef alması birçok aileyi yok etti.

İsrail'in Mayıs ayında 11 gün süren saldırısında öldürülen yaklaşık 260 Filistinli arasında 60'tan fazla çocuk vardı.

16 Mayıs'ta Gazze Şehri'nin El-Wihda caddesindeki sivil binalara yapılan ölümcül saldırıda, İsrail bombaları 18'i çocuk olmak üzere en az 44 kişiyi öldürdü.

Filistin asıllı Hollanda vatandaşı İsmail Ziada'nın ailesinin 2014'te öldürülmesiyle ilgili olarak Gantz'a açılan hukuk davası hâlâ Hollanda mahkemelerinde görülüyor.

FİLİSTİNLİLER ÜZERİNDE DENENEN SİLAHLAR

Lahey'deki savunma bakanlığı, "Hollanda ve İsrail arasındaki askeri işbirliğinin öncelikle bilgi alışverişini amaçladığını" iddia ediyor.

Bu doğru olsaydı yeterince kötü olurdu ama aynı zamanda çok büyük ve değerli bir silah ticareti de var.

Ocak ayında Hollanda, İsrailli silah üreticisi Elbit Systems ile “araç taktik bilgisayarları” için 24 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Ertesi ay Hollandalılar, İsrail'in zırhlı araçlara yönelik Iron Fist “koruma sistemi” için 82 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Bu, aslen İsrail Askeri Endüstrileri tarafından İsrail'in Eitan zırhlı savaş aracı ve D9 zırhlı buldozer için gerçekleştirildi.

Bu, diğer İsrail silahlarının çoğu gibi, neredeyse kesinlikle ilk önce Filistinliler üzerinde test edildiği anlamına geliyor.