Milanovic, Türkiye ve Sırbistan liderleri ile birlikte Bosna Hersek’teki üç kurucu halkın temsilcileri ile biraraya gelmeye ve tüm bölgeye yayılma tehlikesi olan krizin aşılması için uzlaşı aramaya hazır olduğunu ifade etti.

Hırvatistan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Nikola Jelic, Vecernji List gazetesine yaptığı açıklamada Hırvatistan için Bosna Hersek’teki Hırvatların iktidar organlarında meşru temsil bulmaları ve Hırvatların oy çoğunluğu olan taraflarca ezilmelerinin sona erdirilmesinin Hırvatistan için kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

Bosna Hersek’teki Hırvatların konumu ile ilgilenmenin Hırvatistan’ın anayasal hakkı olduğunu söyleyen Jelic, Milanovic’in bu inisiyatifinin yegane sebebinin Bosna’daki Hırvatların eşit haklara sahip olmasının garanti altına alınması olduğunu ifade etti.

Jelic, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in görüşmesinde gündeme getirilen formülün başarı şansının reel olduğunu ve bu türden bir ara buluculuk görüşmesine Milanoviç’in de iştirak edeceğini açıkladı. Jelic, “Fakat Milanovic, bunun öncesinde Hırvatistan hükümetinin desteğini beklemektedir” diye konuştu.