Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde akıllara durgunluk veren bir soygun yaşandı.

Doğubayazıt’ın en işlek yerlerinden biri olan Büyük Ağrı Caddesi’nde gerçekleşen hadisede, hırsızlar bir binanın altından geçen dere yatağını kullanarak kuyumcu dükkanını soydu.

Kuyumcunun bulunduğu parseli tespit eden hırsızlar, dükkana girmeden 12 milyon liralık vurgun yaptı.

Girişi betonla kaplı dere yatağından kuyumcu dükkanın zeminine ulaşan kimliği belirsiz kişiler, kasanın olduğu alanı kesip 16 kilo altın ve 1 kilo gümüş çaldı.

Sabah iş yerine gelince soyulduğunu anlayan Turgay İsmailoğulları, hadiseyi hemen polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, parmak izi çalışması yaptı.

Çelik kasadaki ziynet eşyasını çalan kişi ya da kişilerin, 1 kilo gümüş külçe, 260 altın bilezik, 320 altın yüzük, 80 çift altın küpe, 20 altın künye, 25 altın gerdanlık set, 40 adet 22 ayar altın kolye, 2 adet 2 metrelik altın zincir, 5 adet 5'i bir yerde ata reşat altın, 70 gramlık zinciri olan 10 altın Hint kolye ucu, 10 altın Hint küpe ile her birinde 20 çeyrek altın olan 10 bileklik çaldığı tespit edildi.

Hem dükkandaki hem de bölgedeki diğer iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı, yaklaşık 12 milyon Türk lirası değerindeki 16 kilogram altın ile 1 kilogram gümüş külçenin çalındığı olayla ilgili soruşturma başlattı.