Alman merkezli tüketici ürünleri şirketi, Rusya'dan çekileceğini açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Henkel yönetimi, Ukrayna'daki savaşın mevcut gelişmelerini göz önünde bulundurarak Rusya'daki ticari faaliyetlere son verme kararı aldı" ifadelerine verildi.

Alınan kararın uygulanması için hazırlık yapıldığı bilgisi verilen açıklamada, Rusya'dan ayrılma süreci tamamlanana kadar şirkette çalışan 2 bin 500 kişinin maaşlarının ödeneceği bilgisi verildi.

30 YILLIK FAALİYET SONA ERİYOR

Yapılan açıklamada, Rusya'dan tamamen çekilme kararının şirkete finansal etkisinin şimdilik hesaplanamadığı belirtildi.

Rusya'da 30 yıldan fazla süredir faaliyet gösteren Henkel'in, ülkede üretim tesisi de mevcut. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde şirketin gelirlerinin yüzde 5'i Rusya pazarından sağlanıyordu.

Merkezi Düsseldorf'ta olan şirket, Ukrayna işgali sonrasında Rusya'daki tüm yatırımlarını durdurduğunu açıklasa da, ev ve kişisel bakım ürünleri gibi günlük ürünlerin tedariğini sağlamaya devam ediyordu.

Henkel yıllık genel kurulu bu ayın başında yapılmış, genel kurul sonrasında, bazı kısıtlamalarla Rusya'da iş yapmaya devam etmek istediklerini açıklamışlardı.