Diyanet İşleri Başkanlığı, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu'unun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın liderliğinde toplandığını duyurdu.

Bu yılın hac ve umre seyahatlerinin değerlendirildiği toplantıda, hac seyahatlerinin 7 Haziran'da, şevval ayı umre turlarınınsa 2 Mayıs tarihinden itibaren başlamasına karar verildi.

Alınan karara göre, bu yıl hac seyahati için yeni bir kura çekilmeyecek ve hac yolcularının tespitinde 2020 yılının kura sonuçlarına göre hareket edilecek. Umre organizasyonunda ise otel, oda tercihli 1 ve oda tercihli 2 konaklama türlerinde tur düzenlenecek.

HAC İLE İLGİLİ KARARLAR

Türkiye'den 2022 yılında hacca gidecek vatandaşlar, Suudi Arabistan'ın bildirdiği hususlara göre belirlenecek. Kayıt hakları 2020 yılından devredilen hac yolcularının hacca gidip gitmemekle ilgili tercihleri 25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında netleştirilecek.

Suudi Arabistan'ın 65 yaş üstü misafir kabul etmemesi nedeniyle, 65 yaş altı hac yolcularına kesin kayıt hakkı verilecek ve bu hak verilen kişilere 2023 yılına erteleme hakkı verilmeyecek. Suudi Arabistan'ın kabul etmediği 65 yaş üstü hac yolcularının kayıt hakları ise, gelecek yıla ertelenecek.

Kayıt bağlantılarında 65 yaş üstü ve altı hac yolcularının birlikte bulunması durumunda 65 yaş altı yolcular, istekleri doğrultusunda bağlantısından koparılarak hacca gidebilecek, 2023 yılına ertelemeyi istemeleri durumunda hakları, geçen sene alınan karara göre 2023 yılına ertelenecek.

Yapılan açıklamada, kurulun hac ve umre yolcularına yurt içinde ve yurt dışında verilecek eğitim, rehberlik, konaklama ve diğer hizmetlerle ilgili hususların da görüşüldüğü belirtildi.