Fransa'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak olan Cumhuriyetçiler Partisi’nin adayı Valerie Pecresse, Yunanistan’a yaptığı ziyaret sırasında Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu.

Fransa’da nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un en yakın rakibi olarak görülen merkez sağ adayı Pecresse, Yunanistan’ı ziyaret etti.

Yunanistan’da yayın yapan Ta Nea gazetesine demeç veren Pecresse, isim vermeden Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI ÇIKTI

Pecresse, “Atina, uluslararası hukuku çiğneyen ve bölgesel ihtiraslarını tatmin etmek için Avrupa’yı rehin almaktan çekinmeyen bir ülkenin tahriklerine karşı desteklenmelidir. Fransa her zaman Yunanistan’ın yanında yer alacak” dedi.

Macron gibi Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı olduğunu söyleyen Pecresse, “Türk hükümetinin verdiği gözdağı beni etkilemiyor. Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkacağım. Türkiye’ye aday ülke olarak yapılan yardım da yeniden incelenmeli” ifadelerini kullandı.

İSLAM KARŞITI CEPHEDE YE RALACAK

Cumhurbaşkanı adayı Pecresse, “Türkiye, bölgede çok önemli bir ülke. Eğer değer verdiğimiz yasa ve ilkelere saygı gösterirse, partnerimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Pecresse, ayrıca cumhurbaşkanı seçilmesi halinde İslamiyet’in Fransa’da yayılmasına karşı en ön saflarda yer alacağını belirtti.

MÜLTECİLER KONUSUNDA YUNANİSTAN'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Verdiği demeçte Yunanistan’ın tarihini ve Başbakan Kiriakos Miçatokis’i öven Pecresse, mülteciler konusunda Yunanistan’ın uyguladığı politikaların örnek alınması gerektiğini belirtti.

Pecresse, “Yunanistan bu konuda Fransa’da ilham almamız gereken cesur bir politika izliyor. Özellikle, Sisam, İstanköy ve Leros adalarındaki kamplar, hem insanca bir yaşam ortamı sunuyor hem de sığınmacıları denetim altında tutuyor. Fransa, Yunanistan’ı takip etmeli” dedi.

Sisam adasındaki mülteci kampını da ziyaret eden Pecresse, Avrupa’nın güçlü sınırlara ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bölgenin mülteci sakinleri ise “Göz altılara son verin, mültecilere özgürlük” yazılı dövizlerle kamptaki koşulları protesto etti.