Haberlere göre, kanun kabul edilirse, kamu binalarında düzenlenen evlilik törenlerinde "cumhuriyet değerlerini" savunmak için yabancı bayrakların açılmasına izin verilmeyecek.

Pek çok kişi, tasarıyı Fransa'nın Müslüman nüfusunu hedef aldığını düşünüyor ve Cezayir bayrağı bazen düğünlerde gelin veya damadın mirasını yansıtacak şekilde sergileniyor.

Tasarı özellikle Cezayir bayrağından bahsetmese de, bazı milletvekilleri daha samimiydi.

Bir milletvekili, değişiklik hakkında soru sorulduğunda, "Cezayirliler Fransa'da olmaktan mutlularsa, mutluluklarını Fransız bayrağıyla göstermelerine izin verin." dedi.

Fransız milletvekili, Henri Leroy, Cezayirlilerin kimseye saygı göstermeden gürültülü düğün törenleri yaptıklarını söyledi.

Leroy, Fransız medyasına göre, "Fransa'da belediye binası kimliğimizin simgesidir. Bu nedenle, orada sadece bayrağımızın dalgalanması mantıklıdır" dedi.

Fransa, tartışmalı "ayrılıkçılık karşıtı" tasarısının bir parçası olarak bir dizi laik önlemi yürürlüğe koydu. Milletvekilleri, yasanın herhangi bir dini veya etnik grubu hedef almadan daha iyi bir Fransız milliyetçiliği anlayışı yaratacağını iddia ediyor.

Haklar grupları, tasarıyı Fransa'nın Müslüman nüfusunu haksız yere hedef aldığı gerekçesiyle eleştirdi.

Tasarı, başörtüsü takan kadınların çocuklara okul gezilerine eşlik etmesini yasaklamak için yasal zemin oluşturdu.

Çeviri: Emirhan Kemendi